Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Äppelkompott med gräddmjölk

Fotograf: Karoline Jönsson

Äppelkompott med gräddmjölk

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Svenska trädgårdar brukar vara överösta med äpplen och även i affären kan man ha turen att göra ett kap. Så sväng ihop detta goda mellanmål eller dessert nästan gratis och njut av lokala höstäpplen!

Liknande recept

Crème brûlée med pistage

Brylépudding (utan ägg)

Våfflade kanelbullar med kolasås och bär

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Äppelkompott
  • 1 kg äpple
  • 6 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 små kanelstänger
  • 1 msk majsstärkelse
Gräddmjölk
  • 2.5 dl vispgrädde
  • Växtbaserat?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas.

  • 2.5 dl mjölk
  • Växtbaserat?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.

  • 2 krm vaniljpulver

Gör så här

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

äppelkompottäpplendessertefterrättkompottväxtbaserat

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

äppelkompottäpplendessertefterrättkompottväxtbaserat

Publicerad: 29 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept februari 13, 2025

Crème brûlée med pistage

Crème brûlée är en klassisk fransk dessert som man aldrig tröttnar på. En läcker vaniljkräm toppas med strösocker som bränns med en gasolbrännare för en knäckig yta. Lyxigt på alla sätt. Här kommer min ägg- och mjölkfria variant med pistage för alla pistageälskare.

Recept februari 13, 2025

Brylépudding (utan ägg)

Recept februari 11, 2025

Våfflade kanelbullar med kolasås och bär

Recept februari 11, 2025

Bougatsa – grekisk filodegspaj med krämfyllning

Recept februari 11, 2025

Vegetarisk schnitzel på vegofärs

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.