
Aprikostart med pistagenötter
En tunn och delikat tart med en pistagefyllning toppad med aprikoser och aprikosmarmelad. God som den är!
Ingredienser
8 port
Pajdeg
-
2 dl vetemjöl
-
0.25 tsk salt
-
0.5 dl strösocker
-
115 g smör
Fyllning
-
110 g pistagenötter
-
1 dl strösocker
-
1 msk vetemjöl
-
1 nypa salt
-
70 g smör
-
0.5 dl kikärtsspad
-
0.25 tsk bittermandelessens
-
400 g aprikoser, skivade eller i tunna klyftor
Servering
-
aprikosmarmelad
-
florsocker
Gör såhär
Pajdeg
Fyllning
Om receptet
Det här receptet är ursprungligen från Deb Perlmans kokbok Smitten Kitchen Every Day, men jag veganiserade det med hjälp av kikärtsspad (det är därför vissa mängder av råvaror kanske känns lite märkliga, det är ju ett amerikanskt recept i grunden). Ruskigt goda till fikat och går även strålande att frysa in. En annan sak jag gillar med den är att du gör allt i en matberedare. Du behöver inte ens skölja matberedaren mellan pajbotten och fyllning. Supersmidigt!
Om receptet
Det här receptet är ursprungligen från Deb Perlmans kokbok Smitten Kitchen Every Day, men jag veganiserade det med hjälp av kikärtsspad (det är därför vissa mängder av råvaror kanske känns lite märkliga, det är ju ett amerikanskt recept i grunden). Ruskigt goda till fikat och går även strålande att frysa in. En annan sak jag gillar med den är att du gör allt i en matberedare. Du behöver inte ens skölja matberedaren mellan pajbotten och fyllning. Supersmidigt!