Arayes – Libanesiska fyllda pitabröd
Arayes är fyllda pitabröd som är så enkla att göra och blir härligt frasiga. De kommer från Libanon men är älskade runt om i Mellanöstern. Du gör helt enkelt en kryddig färsfyllning, fyller bröden och steker dem frasiga i lite olja. Måste testas!
Ingredienser
4 port
-
6 st pitabröd
-
3 msk olivolja
-
400 g vegofärs
-
1 st lök
-
2 st vitlöksklyfta
-
1 st tomat
-
0.5 dl finhackad persilja
-
1 msk granatäppelsirap
-
1 tsk sju kryddor
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Servering
-
2 dl tahiniyoghurt
Gör såhär
Vad är arayes?
Libanesiska arayes är en traditionell rätt där pitabröd fylls med kryddad lamm- eller nötfärs, ofta smaksatt med persilja, lök och olika kryddor som kanel och spiskummin. Brödet grillas tills det blir gyllenbrunt och krispigt medan fyllningen förblir saftig.
Det är jätteenkelt att göra vegetariska/veganska arayes. Bara ut ut kött mot formbar vegofärs. Du kan även mixa svamp till en färs att fylla med.
De serveras oftast med en enkel tahinisås eller yoghurtsås. Här är ett recept du kan testa.
Receptkreatör
Vad är arayes?
Libanesiska arayes är en traditionell rätt där pitabröd fylls med kryddad lamm- eller nötfärs, ofta smaksatt med persilja, lök och olika kryddor som kanel och spiskummin. Brödet grillas tills det blir gyllenbrunt och krispigt medan fyllningen förblir saftig.
Det är jätteenkelt att göra vegetariska/veganska arayes. Bara ut ut kött mot formbar vegofärs. Du kan även mixa svamp till en färs att fylla med.
De serveras oftast med en enkel tahinisås eller yoghurtsås. Här är ett recept du kan testa.