
Bakad äppelkräm från Rosendals Trädgård
Ingredienser
4 port
Bakad äppelkräm
-
8 st äpplen
-
strösocker
-
1 msk äppelcidervinäger
Gör så här
Internationella matsvinnsdagen
Den 29 september uppmärksammas Internationella matsvinnsdagen, en dag instiftad av FN för att belysa vikten av att minska matsvinn. Rosendals Trädgård, kända för sitt arbete med hållbarhet från jord till bord, tipsar om hur vi kan ta vara på skörden av äpplen och päron under hösten. Paul Svensson och Jonas Bolling delar här med sig av ett recept på bakad äppelkräm. Perfekt för fallfrukt och pressrester för att minska matsvinnet och skapa hållbara matvanor.
Internationella matsvinnsdagen
Den 29 september uppmärksammas Internationella matsvinnsdagen, en dag instiftad av FN för att belysa vikten av att minska matsvinn. Rosendals Trädgård, kända för sitt arbete med hållbarhet från jord till bord, tipsar om hur vi kan ta vara på skörden av äpplen och päron under hösten. Paul Svensson och Jonas Bolling delar här med sig av ett recept på bakad äppelkräm. Perfekt för fallfrukt och pressrester för att minska matsvinnet och skapa hållbara matvanor.