
Fotograf: Mattias Kristiansson
Bakade vegetariska tacos med ärtkräm
4 portioner
Jag blev så glad när jag såg den här idén: gratinerade, fyllda tacoskal! Genialt! Här fylls de med en klassisk mexikansk bönröra och serveras med ett klimatsmart alternativ till avokadokräm.
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st röd paprika, finhackad
-
2 st röd chili, finhackad
-
3 burkar à 400 g kidneybönor
-
3 st tomater, finhackade
-
2 tsk mald spiskummin
-
2 tsk paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar
-
olja att steka i
-
10 st hårda tacoskal
-
riven ost
Ärtkräm med lime
-
3 dl gröna ärtor
-
2 st lime, rivet skal och saft
-
1 msk olivolja
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Servering
-
färsk koriander
-
röd chili, finhackad