Fotograf: Eva Hildén
Bank mi-burgare
4 portioner
Banh mi är en klassisk vietnamesisk baguette som gör sig så bra i burgarformat. Oftast picklar man rättika, men här har jag använt somriga rädisor i stället.
Ingredienser
4 port
Picklade grönsaker
-
0.5 dl strösocker
-
0.75 dl ättiksprit (12 %)
-
2 dl vatten
-
0.5 tsk salt
-
1 knippe rädisor, tunt skivade
-
1 st morot, strimlad
-
10 cm gurka, strimlad
Grillad tofu
-
400 g tofu, skivad
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
2 msk agavesirap
-
2 msk hoisinsås
-
1.5 msk ljus sojasås
-
1 msk ketchup
-
2 tsk sesamolja
-
3 msk sesamfrön
Servering
-
4 st små baguetter eller vanliga hamburgerbröd
-
majonnäs
-
jalapeño, tunt skivad
-
färsk koriander
Glutenfritt?
Servera med glutenfritt bröd.