Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Barigoule med saffransbakad tofu

Fotograf: Anja Olaug Jelinek

Barigoule med saffransbakad tofu

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Om jag hade sagt till mig själv när jag var 15 att jag skulle skriva en kokbok som handlade om cravings och att den skulle innehålla både soppa och buljongbaserade grytor skulle jag ha skrattat högt. Just då kunde jag nämligen inte tänka mig något värre, men numera kan jag knappt tänka mig något godare. Framför allt gäller det den här rätten.

Liknande recept

Krispig teriyakiblomkål

Vegetariska Blomkålsbollar i tomatsås

Potatisbollar med smörstekta valnötter och lingonsylt

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 400 g körsbärstomater
  • 3 st schalottenlökar
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 100 g grönkål
  • 2 msk smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 4 st lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 nypa flingsalt
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 st citron, halverad
Tofu
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk kokande vatten
  • 400 g tofu
  • 1 dl riven parmesanost
  • Parmesan?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Leta efter sådana som är har mer smak. Det finns ostar med just mer smak som ersätter parmesanost perfekt.

Gör så här

Receptkreatör

Anja Olaug

Anja Olaug

Cravings

Cravings

Boken Cravings (Polaris Fakta) av Anja Olaug Jelinek är en blandning av enkla och roliga rätter du kommer att vilja äta om och om igen. Lakto-ovo-vegetariskt, men mycket går att enkelt veganisera.

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 12 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Anja Olaug

Anja Olaug

Cravings

Cravings

Boken Cravings (Polaris Fakta) av Anja Olaug Jelinek är en blandning av enkla och roliga rätter du kommer att vilja äta om och om igen. Lakto-ovo-vegetariskt, men mycket går att enkelt veganisera.

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 12 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 29, 2025

Krispig teriyakiblomkål

Fryst blomkål är inte bara billigt, det är så gott och användbart. Här paneras den innan den rostas i ugnen. Allt blandas sedan med färdig teriyakisås och du har en snabb, krispig och otroligt smakrik vardagsrätt klar.

Recept september 29, 2025

Vegetariska Blomkålsbollar i tomatsås

Recept september 29, 2025

Potatisbollar med smörstekta valnötter och lingonsylt

Recept september 2, 2025

Okragryta – margat bamia

Recept augusti 26, 2025

Sesamtofu med ris

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.