
Fotograf: Anja Olaug Jelinek
Barigoule med saffransbakad tofu
4 portioner
Om jag hade sagt till mig själv när jag var 15 att jag skulle skriva en kokbok som handlade om cravings och att den skulle innehålla både soppa och buljongbaserade grytor skulle jag ha skrattat högt. Just då kunde jag nämligen inte tänka mig något värre, men numera kan jag knappt tänka mig något godare. Framför allt gäller det den här rätten.
Ingredienser
4 port
-
400 g körsbärstomater
-
3 st schalottenlökar
-
5 st vitlöksklyftor
-
2 st morötter
-
1 burk kronärtskockshjärtan
-
100 g grönkål
-
3 dl vitt vin
-
4 dl grönsaksbuljong
-
4 st lagerblad
-
0.5 tsk svartpeppar
-
1 nypa flingsalt
-
0.5 tsk torkad timjan
-
1 st citron, halverad
Tofu
-
0.5 dl olivolja
-
2 msk balsamicovinäger
-
0.5 g saffran
-
1 tsk flingsalt
-
1 msk kokande vatten
-
400 g tofu
-
1 dl riven parmesanost