Bästa vegetariska chiligrytan från Bosh
Ingredienser
6 port
-
400 g svamp
-
1 msk olivolja
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
30 g färsk koriander
-
2 st rödlökar, finhackade
-
4 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st röd chili, finhackad
-
1 st selleristjälk, i bitar
-
1 st röd paprika, i mindre bitar
-
1 msk tomatpuré
-
2.5 dl rött vin
-
2 tsk mörk sojasås
-
1 tsk balsamvinäger
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
1.5 tsk lönnsirap
-
10 g mörk choklad
Kryddblandning
-
1 tsk chilipulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk rökt paprika
-
0.5 tsk mald kanel
-
0.5 tsk torkad oregano
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar
-
1 st lagerblad
Gör så här
Receptkreatör
Henry Firth och Ian Theasby
Bosh!
Kokboken Bosh! (Tukan förlag) har kapitel som snabblagat, paradrätter, smårätter och desserter. Njutningen är i fokus och rätterna är garanterade succéer i blandad svårighetsgrad. Ett måste för vegoälskaren, både ny som erfaren.
Receptkreatör
Henry Firth och Ian Theasby
Bosh!
Kokboken Bosh! (Tukan förlag) har kapitel som snabblagat, paradrätter, smårätter och desserter. Njutningen är i fokus och rätterna är garanterade succéer i blandad svårighetsgrad. Ett måste för vegoälskaren, både ny som erfaren.