Fotograf: Mattias Kristiansson
Belugabolognese med rödvin
8 portioner
Den här belugabolognesen görs enligt konstens alla regler... fast helt vegetarisk... med belugalinser! Annars är det precis som vanligt med selleri, lök, morot, rödvin, tomat och annat gott. Ett måste att testa!
Ingredienser
8 port
-
2 st gula lökar
-
4 st selleristjälkar
-
3 st morötter
-
6 st vitlöksklyftor
-
1 dl olivolja
-
1 dl tomatpuré
-
1 burk à 400 ml passerade tomater
-
2.5 dl rödvin
-
3 dl belugalinser
-
3 dl mjölk
-
6 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
4 st lagerblad
-
2 tsk salt
-
svartpeppar
Servering
-
8 portioner pasta, t ex tagliatelle eller fettuccini
Glutenfritt?
Servera med glutenfri pasta.