Bhatura – indiskt friterat syrat bröd
Det här syrade brödet friteras så att det blir fluffigt, krispigt och lite segt på samma gång. Serveras med den indiska kikärtsgrytan chole.
Ingredienser
4 port
-
4.5 dl vetemjöl special
-
1 msk neutral olja
-
0.5 tsk salt
-
1 dl yoghurt
-
1 dl vatten
Gör såhär
Vad är bathure?
ermenteringen gör att bhaturan får en lätt syrlighet som vi älskar. Bhaturan är även lite tjockare och kom- paktare än den lätta och krispiga poorin (ett annat populärt friterat bröd).
Det friterade brödet paras traditionellt ihop med Punjabi chole, som är en mustig kikärtsgryta med te och kryddor. Chole bhature heter rätten då och det är en Punjabi- klassiker du bara måste testa.
Receptkreatör
Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
Vad är bathure?
ermenteringen gör att bhaturan får en lätt syrlighet som vi älskar. Bhaturan är även lite tjockare och kom- paktare än den lätta och krispiga poorin (ett annat populärt friterat bröd).
Det friterade brödet paras traditionellt ihop med Punjabi chole, som är en mustig kikärtsgryta med te och kryddor. Chole bhature heter rätten då och det är en Punjabi- klassiker du bara måste testa.
Receptkreatör
Green India
Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.