Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Bhatura – indiskt friterat syrat bröd

Bhatura – indiskt friterat syrat bröd

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här syrade brödet friteras så att det blir fluffigt, krispigt och lite segt på samma gång. Serveras med den indiska kikärtsgrytan chole.

Liknande recept

Indisk brödpudding - Shahi tukda

Nan barbari - persiskt naanbröd

Frasiga kinesiska salladslökspannkakor

Persiskt barbaribröd

Enkel focaccia med tomater

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 4.5 dl vetemjöl special
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter en osötad variant.

  • 1 dl vatten

Gör så här

Vad är bathure?

ermenteringen gör att bhaturan får en lätt syrlighet som vi älskar. Bhaturan är även lite tjockare och kom- paktare än den lätta och krispiga poorin (ett annat populärt friterat bröd).

Det friterade brödet paras traditionellt ihop med Punjabi chole, som är en mustig kikärtsgryta med te och kryddor. Chole bhature heter rätten då och det är en Punjabi- klassiker du bara måste testa.

Recept på chole hittar du här.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

brödfriteratindisktpuri

Publicerad: 9 oktober, 2024

Uppdaterad: 11 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Vad är bathure?

ermenteringen gör att bhaturan får en lätt syrlighet som vi älskar. Bhaturan är även lite tjockare och kom- paktare än den lätta och krispiga poorin (ett annat populärt friterat bröd).

Det friterade brödet paras traditionellt ihop med Punjabi chole, som är en mustig kikärtsgryta med te och kryddor. Chole bhature heter rätten då och det är en Punjabi- klassiker du bara måste testa.

Recept på chole hittar du här.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Mattias Kristiansson & Amanpreet Singh Sangha

Vegoprofilen Mattias Kristiansson har gett ut 14 kokböcker och är chefredaktör för VEGO. Amanpreet Singh Sangha har en lång karriär inom mode och är även en riktig foodie med känsla för smaker och kryddor, inte minst när det kommer till det indiska kök som han vuxit upp med.

Green India

Green India

Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.

brödfriteratindisktpuri

Publicerad: 9 oktober, 2024

Uppdaterad: 11 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept februari 25, 2025

Indisk brödpudding – Shahi tukda

Det här är barndomsminnen till max för många indier och det är väldigt lätt att förstå varför. Den här desserten är nämligen barnsligt god. Den består av en mjölkig sås, rabdi, som toppas med stekt bröd som har doppats i sockerlag. Som lyxiga indiska fattiga riddare eller en lika lyxig brödpudding.

Recept februari 3, 2025

Nan barbari – persiskt naanbröd

Recept januari 27, 2025

Frasiga kinesiska salladslökspannkakor

Recept januari 15, 2025

Persiskt barbaribröd

Recept november 26, 2024

Enkel focaccia med tomater

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.