
Biang biang-nudlar (vegetariska)
Ingredienser
4 port
-
600 g nudelmjöl alt. tipo 00
-
0.5 tsk salt
-
300 g vatten
-
0.5 dl jordnötsolja eller annan matolja
Per skål
-
1 portion nudlar, se ovan
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 st salladslök
-
1 st gai lan eller annan bladgrönsak
-
1 msk ljus sojasås
-
0.5 msk kryddig vinäger
-
1 dl suan cai, kinesisk surkål, färdigköpt
-
0.5 tsk sichuanpeppar
-
2 tsk chiliflakes
-
4 msk jordnötsolja eller annan matolja
Gör så här
Prep
Laga
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.
Receptkreatör

Vegetarisk kinamat varje dag
Vill du lära dig laga äkta kinesisk och vegetarisk mat så måste du kolla in Jonas Crambys senaste bok Vegetarisk kinamat varje dag (Natur & Kultur). Lär dig från grunden, steg för steg. Mycket veganskt, en del lakto-ovo.