
Fotograf: Eva Hildén
Black eyed pea-fritters med chipotleaioli
4 portioner
De här potatisbiffarna med black-eye bönorna är underbart krispiga på utsidan. Serveras med chipotleaioli, en fräsch ananassalsa och färsk koriander.
Ingredienser
4 port
Black eyed pea-fritters
-
400 g bakpotatis
-
2 burkar à 400 g black eye-bönor
-
3 msk majsstärkelse
-
1 dl majskorn
-
0.5 st röd paprika, finhackad
-
2 msk finhackad koriander
-
1 tsk mald spiskummin
-
2 tsk paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar
-
rapsolja att steka i
Chipotleaioli
-
2 dl majonnäs
-
1 tsk chipotlepasta
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
salt
-
svartpeppar
Ananassalsa
-
2 dl ananas, hackad, gärna färsk (fast konserverad går bra)
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
0.5 st röd chili, finhackad
-
0.5 st lime, saften
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
färsk koriander