
Blomkålsburgare med curry och mango chutney
De här burgarna görs på mixad blomkål. Man tror inte att det ska hålla ihop, men där kommer kikärtsmjölet in i bilden. Gul curry och mango chutney är för övrigt en kombo som är svår att tröttna på. Det finns så mycket gott att göra vegetariska burgare på. De här görs alltså på blomkål och påminner lite om indiska kofta. Här är det kikärtsmjöl som håller ihop allt vilket även bidrar med härligt grönt protein. De här burgarna är även veganska om du väljer en äggfri majonnäs.
Ingredienser
4 port
-
800 g blomkål
-
2 dl kikärtsmjöl
-
1 msk gul curry
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk salt
-
1 st neutral olja att steka i
Vitkålssallad
-
4 dl strimlad vitkål
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
2 tsk mango chutney
-
salt
Tabascomajonnäs
-
1 dl majonnäs
-
2 tsk Tabasco
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
mango chutney
Glutenfritt?
Servera med glutenfritt bröd.