
Fotograf: Miriam Preis
Blomkålscurry med potatis och kikärter
4 portioner
Alla typer av smakrika currys är som gjorda för att bli matlådor. Finhackad spenat och koriander kan du ha med i en plastpåse vid sidan om.
Ingredienser
4 port
-
400 g blomkål
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk finhackad ingefära
-
300 g potatis, skalad och i små bitar
-
1 st röd spetspaprika, i grova bitar
-
2 st tomater, grovhackade
-
2 tsk gul curry
-
1 burk à 400 ml kokosgrädde
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 burk à 400 g kikärter
-
0.5 st citron, saften
-
salt
-
svartpeppar
-
rapsolja att steka i
Servering
-
4 portioner kokt ris eller havreris
-
citron
-
chiliflakes
-
finhackad spenat
-
färsk koriander