
Blomkålspita med knapriga kikärter och grön tahini
Ingredienser
4 port
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
1 st citron, saften
-
6 msk olivolja
-
2 tsk mald spiskummin
-
1.5 tsk havssalt
-
1 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk mald kanel
-
1 st blomkålshuvud, delat i buketter, stammen och bladen hackade
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 näve svartkål eller grönkål
-
svartpeppar
Grön tahini
-
1 knippe persilja
-
3 msk tahini
-
3 msk vatten
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 st citron, saften
-
0.5 tsk havssalt
Servering
-
4 st pitabröd
-
4 st dadlar, rivna
-
4 msk granatäppelkärnor
Glutenfritt?
Servera med glutenfria pitabröd.
Gör så här
Receptkreatör

Green Kitchen: Quick & Slow
David och Luises senaste bok Green Kitchen: Quick & Slow (Norstedts) är som ett resultat av allt de lärt sig om vegokäk och matlagning genom åren. De bjuder på många smarta tips för hur du får enkel mat att smaka fantastiskt.
Receptkreatör

Green Kitchen: Quick & Slow
David och Luises senaste bok Green Kitchen: Quick & Slow (Norstedts) är som ett resultat av allt de lärt sig om vegokäk och matlagning genom åren. De bjuder på många smarta tips för hur du får enkel mat att smaka fantastiskt.