Blomkålssoppa med tryffel och blomkålsfritters
Blomkålssoppa är så billigt att göra att man kan lägga några kronor på en bra tryffelolja för att lyxa till det. Du kan servera soppan som den är, men det är festligt att toppa den med friterade blomkålsbuketter för lite crunch. Soppan kan förberedas men buketterna ska friteras precis innan servering.
Ingredienser
4 port
Blomkålssoppa med tryffel
-
0.5 st blomkålshuvud
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk rapsolja
-
8 dl vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärning
-
2 tsk champagnevinäger
-
2 tsk tryffelolja
-
salt
-
svartpeppar
Blomkålsfritters
-
0.5 st blomkålshuvud
-
1 dl vetemjöl
-
2 msk majsstärkelse
-
0.5 tsk salt
-
1 dl vatten
-
rapsolja att fritera i
Servering
-
2 msk finhackad gräslök