
Fotograf: Eva Hildén
Bondbönsbiffar med pistagenötter, polenta och zucchinisallad
4 portioner
De här vackert gröna bondbönsbiffarna serveras med en krämig, örtig, polenta och zucchinisallad med pesto.
Ingredienser
4 port
Bondbönsbiffar med pistagenötter
-
800 g bondbönor
-
0.5 kruka finhackad basilika
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 dl pistagenötter, hackade
-
salt
-
svartpeppar
-
olivolja att steka i
Krämig polenta med örter
-
2 st schalottenlökar, finhackade
-
olivolja att steka i
-
1 liter grönsaksbuljong
-
2.5 dl grädde
-
2.5 dl polenta
-
2 msk finhackad timjan
-
2 dl riven parmesanost
-
salt
-
svartpeppar
Balsamicostekt rosésallad
-
1 st rosésallad
-
olivolja att steka i
-
1 msk balsamvinäger
-
salt
-
svartpeppar
Zucchinisallad med pesto
-
1 st zucchini
-
2 msk pinjenötter
-
1 kruka basilika
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
1 dl olivolja
-
salt
Servering
-
hackade pistagenötter