Fotograf: Mattias Kristiansson
Chimichurri med harissamarinerade vegobitar
4 portioner
De här lagom kryddiga vegobitarna får sällskap av chimichurri som är en sydamerikansk örtig sås med chili. Den har härlig syra från vinäger och går lika bra att använda som marinad eller som dressing.
Ingredienser
4 port
Marinering
-
400 g vegobitar
-
3 msk ljus sojasås
-
1 msk lönnsirap
-
1 msk harissa
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 tsk torkad timjan
-
1 msk olivolja
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Chimichurri
-
1 kruka finhackad persilja
-
1 kruka finhackad oregano
-
1 -2 rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, rivna
-
1 st röd chili, finhackad
-
0.5 dl rödvinsvinäger
-
1 tsk strösocker
-
1.5 dl olivolja
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar