
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk Chipotleburrito med ananassalsa
4 portioner
Chipotlepasta tillför chilihetta och en lätt rökig smak som passar väldigt bra ihop med bortlottibönor.
Ananassalsan har en härlig sötma som passar till all kryddig texmexmat.
Ingredienser
4 port
Chipotlebönor
-
1 st gul lök, hackad
-
2 st vitlöksklyftor, hackade
-
1 st röd paprika, hackad
-
0.5 dl ketchup
-
0.5 dl vatten
-
1 msk chipotlepasta
-
1 tsk mörk sojasås
-
2 burkar à 400 g borlottibönor
-
salt
-
svartpeppar
Ananassalsa
-
1 burk à 560 g ananas
-
1 st röd chili
-
0.5 st gul lök, finhackad
-
1 st tomat, finhackad
-
1 st lime, saften
-
salt
Servering
-
4 st stora tortillabröd
-
4 portioner kokt råris
-
2 st avokado, i bitar
-
sallad
Glutenfritt?
Använd glutenfria tortillabröd.