
Egen pesto (vegan)
Ingredienser
4 port
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 nypa flingsalt
-
2 msk pinjenötter
-
1 dl riven parmesanost
-
2 krukor basilika
-
1 dl olivolja
-
0.5 tsk salt
-
1 nypa svartpeppar
Nötfritt?
Ersätt pinjenötter med solrosfrön.
Gör så här
Tips!
Det härliga med egen pesto är att den blir så himla god. Det tråkiga är att du behöver mycket basilika som i slutänden inte ger så mycket pesto. Så ja, det blir en lyxig liten röra, men jag kan inte låta bli att tycka det är värt det.
Här gör jag den i en mortel, oftast gör jag den i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Den blir mer rustig såhär. Andelen olja varierar, ringla in lite i tagit tills du får en bra konsistens.
Receptkreatör
Tips!
Det härliga med egen pesto är att den blir så himla god. Det tråkiga är att du behöver mycket basilika som i slutänden inte ger så mycket pesto. Så ja, det blir en lyxig liten röra, men jag kan inte låta bli att tycka det är värt det.
Här gör jag den i en mortel, oftast gör jag den i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Den blir mer rustig såhär. Andelen olja varierar, ringla in lite i tagit tills du får en bra konsistens.