
Enkel vegetarisk ramensoppa
Ingredienser
4 port
Buljong
-
3 cm färsk ingefära
-
2 st vitlöksklyftor
-
150 g shiitakesvamp
-
2 st noriark
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1.5 msk ljus sojasås
-
1 tsk sesamolja
-
1 liter vatten
-
svartpeppar
-
0.5 dl rapsolja
Tempeh eller tofu
-
250 g rökt tempeh eller rökt tofu
-
1 msk ljus sojasås
-
1 tsk sesamolja
-
rapsolja att steka i
Servering
-
0.5 st rödlök
-
0.5 st lime, saften
-
2 st salladslökar
-
150 g vitkål
-
1 st vitlöksklyfta
-
400 g vetenudlar
-
1 dl inlagd ingefära
-
1 tsk rostade sesamfrön
Glutenfritt?
Servera med glutenfria nudlar eller risnudlar.
Gör så här
Receptkreatör

Jävligt god vegomat!
Jävligt god vegomat! är en nyutgåva av Vegansk hemkunskap, där Gustav har valt ut sina bästa recept. Detta är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja.
Receptkreatör

Jävligt god vegomat!
Jävligt god vegomat! är en nyutgåva av Vegansk hemkunskap, där Gustav har valt ut sina bästa recept. Detta är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja.