Erikas tryffeltårta (raw)
Min vän Erika Billysdottir skapar underverk i raw food-köket. Hennes kakor är vida berömda. Här får du del av Erikas underbara chokladtryffeltårta som har blivit vår julaftonstårta, då med rivet apelsinskal.
Ingredienser
4 port
Botten
-
2 dl dadlar, urkärnade
-
1 nypa salt
-
1 msk kokosolja
-
3 dl kokosflingor
Fyllning
-
5 dl kakao
-
2.5 dl agavesirap
-
4 dl kokosolja
-
4 dl raw tahini (mixa sesamfrön med en neutral olja eller an- vänd rostad tahini som du kan köpa i affären)
-
10 st medjooldadlar
-
2 dl vatten
-
0.5 tsk vaniljpulver
-
1 nypa salt
Gör såhär
Receptkreatör
Mitt nya raw food kök
Sugen på att käka raw food men vet inte riktigt var du ska börja? Vänd dig till Sveriges raw food-gudinna, Erica Palmcrantz Aziz, och hennes nya bok “Mitt nya raw food kök”. Du kommer att få en svävande fart med hälsosamma frukostalternativ, lätta lunchrätter, mättande middagar och även imponerande festmat att bjuda vännerna på. Enkelt, kravlöst och inbjudande.
Receptkreatör
Mitt nya raw food kök
Sugen på att käka raw food men vet inte riktigt var du ska börja? Vänd dig till Sveriges raw food-gudinna, Erica Palmcrantz Aziz, och hennes nya bok “Mitt nya raw food kök”. Du kommer att få en svävande fart med hälsosamma frukostalternativ, lätta lunchrätter, mättande middagar och även imponerande festmat att bjuda vännerna på. Enkelt, kravlöst och inbjudande.