![](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2020/02/vegobullar.jpg)
Fotograf: Mattias Kristiansson
Farmors vegetariska bollar med seitan
4 portioner
Det här är ett försöka att återskapa min farmors fantastiska köttbullar.. vegostyle! De görs på seitan (vetegluten) och blev helt magiska.
Ingredienser
4 port
Vegobullar
-
400 g seitan
-
1.5 dl ströbröd
-
1.5 dl grädde
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 msk ljus sojasås
-
1 tsk mörk sojasås
-
salt
-
vitpeppar
Brunsås
-
1 msk smör
-
1 tsk vetemjöl
-
3 dl grädde
-
1 msk grönsaksfond
-
1 msk rödvinbärsgelé
-
1 tsk mörk sojasås
-
salt
-
vitpeppar
Pressgurka
-
1 st gurka
-
1 msk ättiksprit (12 %)
-
1 dl vatten
-
2 msk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
vitpeppar
-
2 msk finhackad persilja
Servering
-
kokt potatis
-
lingonsylt
-
pressgurka