
Frasiga kinesiska salladslökspannkakor
Ingredienser
4 port
Deg
-
300 g vetemjöl
-
165 g hett vatten (70 grader)
Fyllning
-
4 msk vetemjöl
-
1 tsk five spice
-
0.5 tsk salt
-
6 msk rapsolja
-
200 g salladslök, endast den gröna delen
Gör så här
Tips!
Det går utmärkt att frysa in pannkakorna efter att de har kavlats ut. Vira in varje pannkaka för sig i en bit plastfolie och frys in på en platt tallrik. Sedan kan pannkakorna stekas på direkt ur frysen. Har du exempelvis mycket ramslök att äta upp är detta ett utmärkt sätt att använda den på!
Receptkreatör

Mitt kinesiska skafferi
I Mitt kinesiska skafferi: en guide med recept (Mondial) lär Jimmy Guo oss att laga kinesisk mat, på riktigt. Vi får en guidning bland olika råvaror, produkter och smaksättare blandat med en rad autentiska kinesiska rätter.
Tips!
Det går utmärkt att frysa in pannkakorna efter att de har kavlats ut. Vira in varje pannkaka för sig i en bit plastfolie och frys in på en platt tallrik. Sedan kan pannkakorna stekas på direkt ur frysen. Har du exempelvis mycket ramslök att äta upp är detta ett utmärkt sätt att använda den på!
Receptkreatör

Mitt kinesiska skafferi
I Mitt kinesiska skafferi: en guide med recept (Mondial) lär Jimmy Guo oss att laga kinesisk mat, på riktigt. Vi får en guidning bland olika råvaror, produkter och smaksättare blandat med en rad autentiska kinesiska rätter.