
Fried blomkålsris
Fried rice i all ära, men det här är snäppet bättre om du frågar mig! Godare, snabbare och nyttigare. Blomkålsriset får du enkelt till med ett rivjärn och sedan kan du fylla på med de grönsaker som du tycker bäst om. Faktum är att det funkar utmärkt med en fryst wokmix om du har en sådan liggande i frysfacket.
Ingredienser
2 port
-
400 g tofu
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
4 msk ljus sojasås
-
2 msk sweet chili-sås
-
1 msk riven ingefära
-
1 st lime, saften
-
4 blad vitkål
-
2 st morötter
-
1 st gul paprika
-
1 st gul lök
-
20 st sugarsnaps
-
1 st blomkålshuvud
-
1 st salladslök
-
1 msk rostade sesamfrön
-
olja att steka i
Gör såhär
Receptkreatör

Vanlife - kokboken
I Eric Tornblads samt Carl och Isabel Waites bok Van- life – Recept och inspiration för dina äventyr (Laven- der Lit förlag) hittar du vegetariska recept som är anpassade efter förutsätt- ningar som hör till ett liv på vägarna. Enkelt, varierat och supergott.
Receptkreatör

Vanlife - kokboken
I Eric Tornblads samt Carl och Isabel Waites bok Van- life – Recept och inspiration för dina äventyr (Laven- der Lit förlag) hittar du vegetariska recept som är anpassade efter förutsätt- ningar som hör till ett liv på vägarna. Enkelt, varierat och supergott.