Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Friterad blomkålsburgare med Buffalo hot sauce

Fotograf: Mattias Kristiansson

Friterad blomkålsburgare med Buffalo hot sauce

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är min absoluta favoritburgare. Friterad blomkål med Buffalo hot sauce, dressing och krispiga grönsaker.

Liknande recept

Varma mackor med curry och banan

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Vegetarisk kofta b'siniyah

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Frityrsmet och panering
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk senapspulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • Växtbaserad?

    Det finns många växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är sorter baserade på havre eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan. Leta efter osötade varianter när du använder dem i matlagning.

  • 75 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 1 msk Tabasco Buffalo Style Hot Sauce
Dressing
  • 1 dl naturell yoghurt
  • Vegansk?

    Det finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även yoghurt på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter till matlagning.

  • 1 dl majonnäs
  • Äggfri?

    Det finns många äggfria majonnässorter. Leta i hyllan, även stora märken som Hellman's har nu flera veganska alternativ.

  • 1 msk Tabasco Buffalo Style Hot Sauce
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
Servering
  • 4 st hamburgerbröd
  • sallad
  • rödlök
  • tomat

Gör så här

Dressing

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

blomkålsburgarebuffalo hot saucefriterad blomkålfriterad hamburgarevegansk burgarevegansk hamburgarevego

Publicerad: 16 maj, 2023

Uppdaterad: 5 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

blomkålsburgarebuffalo hot saucefriterad blomkålfriterad hamburgarevegansk burgarevegansk hamburgarevego

Publicerad: 16 maj, 2023

Uppdaterad: 5 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Varma mackor med curry och banan

Det här är min exmans förslag eftersom han fullkomligt älskar varma mackor. Som en extra hyllning har jag gjort två toppingar inspirerade av hans två favoritpizzor. Och ja, det är ananas på!

Recept september 29, 2025

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Recept augusti 25, 2025

Vegetarisk kofta b’siniyah

Recept augusti 20, 2025

Vegetariska grönsaksfajitas

Recept augusti 18, 2025

Terry’s take-out tofumackor

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.