Fyllda auberginer med kryddiga linser och couscoussallad
4 portioner
Att fylla auberginer är så trevligt. Den bakade, saftiga auberginen får här smak av kryddiga linser. Olika konsistenser som möts i en smakrik rätt som inte kräver så mycket arbete. Jag tycker inte att det behövs någon sås till, men tzatziki är alltid gott. Eller bara lite naturell yoghurt.
Ingredienser
4 port
Fyllda auberginer
-
4 st aubergine
-
4 msk olivolja
-
2 dl gröna linser
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1.5 tsk mald spiskummin
-
1.5 tsk paprikapulver
-
0.5 tsk mald kanel
-
2 msk tomatpuré
-
2 msk finhackad persilja
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Couscoussallad
-
4 portioner couscous
-
2 st tomater, finhackade
-
10 cm gurka, finhackad
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
2 msk finhackad persilja
-
salt
-
svartpeppar