
Gheime gharch – persisk gryta med champinjoner och torkad lime
Ingredienser
4 port
-
2 st torkad lime
-
250 g champinjoner
-
2 st gula lökar
-
2 tsk gurkmeja
-
4 msk tomatpuré
-
1 dl lappe/chana dal
-
4 dl vatten
-
2 st kanelstänger
-
0.25 g saffran
-
1 tsk mald kanel
-
3 msk citronsaft
-
salt
-
svartpeppar
-
olja att steka i
Servering
-
1 st potatis
-
kokt ris
Gör så här
Receptkreatör

Ett persiskt kök
I Ett persiskt kök (Bonnier Fakta) ger Maryam Madaresi en introduktion av det persiska köket som det förtjänar. Här finns grytor och risrätter, röror, bröd och desserter. Allt blandat med fantastiska bilder, fina matminnen och anekdoter. Det finns en del vegetariskt och veganskt, annars kan man ofta enkelt vegofiera.
Receptkreatör

Ett persiskt kök
I Ett persiskt kök (Bonnier Fakta) ger Maryam Madaresi en introduktion av det persiska köket som det förtjänar. Här finns grytor och risrätter, röror, bröd och desserter. Allt blandat med fantastiska bilder, fina matminnen och anekdoter. Det finns en del vegetariskt och veganskt, annars kan man ofta enkelt vegofiera.