
Fotograf: Eveline Johnsson
Gnocchi med tomatsås
2 portioner
Gnocchi är en pasta gjord på potatis och vetemjöl, mjuk och fin i konsistensen och väldigt trevlig att göra själv. Vi brukar kalla den för italiensk klimp, vilket ju faktiskt stämmer ganska bra. Den färdigkokta gnocchin är supergod att steka i smör och lite örter, eller så gör man som här och serverar den i en mustig, långkokt tomatsås med färsk oregano och grädde.
Ingredienser
2 port
Tomatsås
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
olivolja att steka i
-
1 burk à 400 g krossade tomater
-
0.5 tsk salt
-
1 tsk strösocker
-
svartpeppar
Gnocchi
-
450 g kokt mjölig potatis
-
0.5 tsk salt
-
2.5 dl vetemjöl
Servering
-
1 skvätt grädde
-
färsk oregano