
Godast just nu: Krossad, rostad potatis med valnötsdressing
Ingredienser
4 port
Krossad rostad potatis
-
1 kg potatis
-
0.75 dl olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Valnötsdressing
-
0.75 dl olivolja
-
1.5 dl valnötter, finhackade
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
3 tsk aleppopeppar
Servering
-
2 dl crème fraîche
-
1 knippe finhackad dill
-
citronklyftor
Gör så här
Krossad rostad potatis
Valnötsdressing
Servering
Om receptet
Jag vet inte hur jag beskriva den här rätten för att du ska förstå storheten. Potatisen kokas först med skalet och och krossas sedan så att du får alla små ojämna ytor som blir underbart krispiga när de rostas i ugnen. Valnötsdressingen bjuder på nötiga, rostade valnötter och lagom het aleppopeppar som lyfter allt till en ny dimension. Crème fraîche, citron och dill ger pigga, friska smaker och gör det här till en dröm på en tallrik.
Den här rätten är det bästa snackset när du vill ha något att njuta av framför tv:n. Det är även det ultimata tillbehöret till grillat eller vad du nu väljer att äta till. Rätten är så smakrik i sig att jag bara kan strö över kikärter och kalla det en middag.
Aleppopeppar är en mild chilisort med en väldigt lätt rökighet. Den är väl värd att testa om du inte gjort det. Finns i välsorterade matbutiker och även på t ex Kryddlandet.
Psst… Det här receptet är skapat av min favorit på tidningen Bon Appétit, Molly Baz, jag har bara justerat mängderna till svenska mått.
Om receptet
Jag vet inte hur jag beskriva den här rätten för att du ska förstå storheten. Potatisen kokas först med skalet och och krossas sedan så att du får alla små ojämna ytor som blir underbart krispiga när de rostas i ugnen. Valnötsdressingen bjuder på nötiga, rostade valnötter och lagom het aleppopeppar som lyfter allt till en ny dimension. Crème fraîche, citron och dill ger pigga, friska smaker och gör det här till en dröm på en tallrik.
Den här rätten är det bästa snackset när du vill ha något att njuta av framför tv:n. Det är även det ultimata tillbehöret till grillat eller vad du nu väljer att äta till. Rätten är så smakrik i sig att jag bara kan strö över kikärter och kalla det en middag.
Aleppopeppar är en mild chilisort med en väldigt lätt rökighet. Den är väl värd att testa om du inte gjort det. Finns i välsorterade matbutiker och även på t ex Kryddlandet.
Psst… Det här receptet är skapat av min favorit på tidningen Bon Appétit, Molly Baz, jag har bara justerat mängderna till svenska mått.