Gołąbki – polska kåldolmar
4 portioner
De här kåldolmarna innehåller precis som våra svenska en blandning av färs och kokt ris. De tillagas i en enkel tomatsås och äts sedan som de är, men det går även att servera kokt potatis till.
Ingredienser
4 port
Kåldolmar
-
1 st vitkålshuvud
-
1 st gul lök, finhackad
-
400 g formbar vegofärs
-
4 dl kokt ris
-
1 tsk torkad timjan
-
1 tsk torkad mejram
-
2 msk tomatpuré
-
1 msk ljus sojasås
-
0.5 tsk liquid smoke
-
salt
-
svartpeppar
Tomatsås
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk rapsolja
-
2 burk à 400 ml krossade tomater
-
1 nypa strösocker
-
salt
-
svartpeppar