
Dolmádes – grekiska kåldolmar
Ingredienser
4 port
-
12 st stora blad savojkål eller vitkål, blancherade
Fyllning
-
2 dl rundkornigt ris, t ex arborio eller avorio
-
2 dl purjolök, strimlad
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 st mogen tomat, grovriven
-
1 dl hackade örter, t ex dill, persilja och mynta
-
0.5 dl olivolja
-
1 msk salt
-
svartpeppar
Servering
-
3 dl grekisk yoghurt
Gör så här
Receptkreatör

Grekisk mat
I Sara Bergs bok Grekisk mat (Natur & Kultur) bjuds det på autentisk grekisk mat. Se bredden på det fantastiska grekiska köket med allt från spännande varmrätter till smårätter, sallader, röror och desserter.
Receptkreatör

Grekisk mat
I Sara Bergs bok Grekisk mat (Natur & Kultur) bjuds det på autentisk grekisk mat. Se bredden på det fantastiska grekiska köket med allt från spännande varmrätter till smårätter, sallader, röror och desserter.