
Fotograf: Eva Hildén
Vita bönkroketter med remouladsås och potatismos
4 portioner
Är du helt ny på bönor så är ett tips att göra frasiga grejer med dem. Frasigt går alltid hem! Här inspirerades jag av panerad fisk med remouladsås, men i stället för fisk gör jag små bollar av vita bönor.
Ingredienser
4 port
Bönkroketter
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 dl finhackad dill
-
2 burkar à 400 g vita bönor
-
1 dl kikärtsmjöl
-
1 msk olivolja
-
salt
-
vitpeppar
-
2 dl pankoströbröd
-
olja att steka i
Potatismos
-
1.5 kg mjölig potatis
-
50 g smör
-
2 dl mjölk
-
0.5 dl finhackad dill
-
1 st citron, rivet skal
-
salt
-
vitpeppar
Remouladsås
-
2 dl majonnäs
-
1 dl pickles, finhackade
-
0.5 tsk gul curry
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
citronklyftor