
Grillad rödbetskebab i libabröd
Ingredienser
4 port
-
8 st rödbetor
-
4 st libabröd
-
3 msk kebabkrydda
-
200 g mjuk tofu
-
1 msk vit misopasta
-
1 st citron, rivet skal och saft
-
1 msk finhackad gräslök
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 tsk sojasås
-
1 tsk riven ingefära
-
4 msk olivolja
-
sallad
-
rödlök
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här
Vintips: Pinot noir
Grillad rödbetskebab serverad i libabröd, med sallad och rödlök, är en rätt som exploderar med färger och smaker. För att förhöja denna måltid föreslår jag en pinot noir från Marlborough i Nya Zeeland. Detta områdes unika klimat och jordmån ger pinot noirdruvorna en distinkt karaktär, resulterande i ett vin som är både friskt och fruktigt. Denna pinot noir är en perfekt matchning för rödbetans grillade sötma och libabrödens rustika känsla. Vinets eleganta noter av körsbär och hallon kompletterar rödbetorna och rödlökens pikanta nyans. Det landskap som omger Marlborough, med dess dramatiska berg och frodiga dalar, speglas i vinets djup och komplexitet. Denna kombination erbjuder smaker i många nivårer, där varje komponent av maträtten och vinet sammansmälter. En pinot noir från Marlborough i Nya Zeeland kännetecknas av livliga och fruktiga smaker med inslag av röda bär som körsbär och hallon, samt subtila kryddiga toner.
Vinet har en frisk syra och mjuka tanniner som skapar en balanserad och elegant
smakupplevelse.
Receptkreatör

Bli en grönare hemmasommelier
Bli en grönare hemmasommelier (Idus förlag) är en inspirerande guide för du som vill lära dig mer om hur du kombinerar viner med vegomat. Jenny Roshage-Theander får dig att med glädje och nyfikenhet utforska olika typer av viner tillsammans med kreativa och goda vegetariska och veganska recept.
Vintips: Pinot noir
Grillad rödbetskebab serverad i libabröd, med sallad och rödlök, är en rätt som exploderar med färger och smaker. För att förhöja denna måltid föreslår jag en pinot noir från Marlborough i Nya Zeeland. Detta områdes unika klimat och jordmån ger pinot noirdruvorna en distinkt karaktär, resulterande i ett vin som är både friskt och fruktigt. Denna pinot noir är en perfekt matchning för rödbetans grillade sötma och libabrödens rustika känsla. Vinets eleganta noter av körsbär och hallon kompletterar rödbetorna och rödlökens pikanta nyans. Det landskap som omger Marlborough, med dess dramatiska berg och frodiga dalar, speglas i vinets djup och komplexitet. Denna kombination erbjuder smaker i många nivårer, där varje komponent av maträtten och vinet sammansmälter. En pinot noir från Marlborough i Nya Zeeland kännetecknas av livliga och fruktiga smaker med inslag av röda bär som körsbär och hallon, samt subtila kryddiga toner.
Vinet har en frisk syra och mjuka tanniner som skapar en balanserad och elegant
smakupplevelse.
Receptkreatör

Bli en grönare hemmasommelier
Bli en grönare hemmasommelier (Idus förlag) är en inspirerande guide för du som vill lära dig mer om hur du kombinerar viner med vegomat. Jenny Roshage-Theander får dig att med glädje och nyfikenhet utforska olika typer av viner tillsammans med kreativa och goda vegetariska och veganska recept.