
Grön kikärtssoppa med spenat, gräslök och solrosfrön
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök
-
3 st vitlöksklyftor
-
2 stjälkar bladselleri
-
1 burk à 400 g kikärter
-
4 msk olivolja
-
3 nävar färsk spenat
-
1 dl vitt vin
-
0.25 st grönsaksbuljongtärning
-
vatten
-
salt
-
svartpeppar
-
2 msk ljus sojasås
Servering
-
solrosfrön, sesamfrön, olivolja, chiliflakes, hackad gräslök
Gör så här
Receptkreatör

Ett stekt ägg är också middag
Med Siri Barjes bok ”Ett stekt ägg är också middag” (Bonnier Fakta) vill hon nå ut till alla vegetarianer och köttätare
som vill äta mer grönt. Enkelt, kravlöst, färgglatt och välsmakande. En laktoovo- vegetarisk kokbok med mycket veganskt.
Receptkreatör

Ett stekt ägg är också middag
Med Siri Barjes bok ”Ett stekt ägg är också middag” (Bonnier Fakta) vill hon nå ut till alla vegetarianer och köttätare
som vill äta mer grönt. Enkelt, kravlöst, färgglatt och välsmakande. En laktoovo- vegetarisk kokbok med mycket veganskt.