
Fotograf: Hanna Bergström
Gröna vegetariska ärtbollar med tomatsås
4 portioner
Festligt gröna bollar som egentligen går att göra på vilken typ av gröna blad som helst som du råkar ha i kylen. Här an- vänds grönkål eftersom det är i säsong.
Ingredienser
4 port
Tomatsås
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 tsk torkad rosmarin
-
1 msk neutral olja
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
1 tsk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
1 msk fryst persilja
Gröna ärtbollar
-
0.5 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
60 g torrt bröd
-
1 msk fryst persilja
-
50 g grönkål
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk sambal oelek
-
200 g frysta gröna ärtor
-
2 msk vatten
-
2 msk vetemjöl
Servering
-
4 portioner spaghetti