
Gröt med ärtor, kål, grädde och lingon
Ingredienser
4 port
Grötbas
-
180 g krossade spannmål (t.ex. nakenhavre, emmer eller svedjeråg)
-
1.8 dl ljummet vatten
-
3 krm oraffinerat havssalt
Tillagning
-
150 g blandade torkade ärtor (t.ex. Vreta gulärt, höstärt eller gråärt)
-
400 g savojkål eller vitkål, strimlad
-
oraffinerat havssalt
-
2 dl grädde
-
2 dl vatten
Servering
-
200 g lingon (färska eller frysta)
-
färsk persilja
Gör så här
Dag 1
Dag 2
Receptkreatör

Sébastien Boudet

Den nya gröten
Den nya gröten är ett manifest för att lyfta denna unika maträtt till helt nya höjder med rätt metoder och smaker. Gröt är revolution i en skål - hållbart för hälsa, miljö, klimat och djur. Från enkelt till lyx, här får du gröt presenterat på alla nivåer med kreativa recept och smarta tips.
Receptkreatör

Sébastien Boudet

Den nya gröten
Den nya gröten är ett manifest för att lyfta denna unika maträtt till helt nya höjder med rätt metoder och smaker. Gröt är revolution i en skål - hållbart för hälsa, miljö, klimat och djur. Från enkelt till lyx, här får du gröt presenterat på alla nivåer med kreativa recept och smarta tips.