
Vegetarisk gulasch 50/50
Ingredienser
4 port
-
200 g vegofärs
-
2 st gul lök
-
2 st vitlök
-
2 st röd paprika
-
4 st potatis
-
2 msk tomatpuré
-
1 msk paprikapulver
-
1 tsk kummin, mortlad
-
2 burk à 400 ml krossade tomater
-
6 dl vatten
-
2 st lagerblad
-
1.5 dl belugalinser
-
8 dl vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärning
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Servering
-
4 skivor gott bröd
-
gräddfil
Gör så här
Använd dig av 50/50
Grytor överlag är perfekta när du vill äta mer hela baljväxter. De suger åt sig av alla smaker och blir så mumsiga. Ett tips jag ger till alla som vill få in mer hela baljväxter och mindre processade produkter är att köra hälften hälften. Hälften färs och hälften linser eller bönor. Så gjorde jag här med den vackert svarta belugalinsen.
Receptkreatör
Använd dig av 50/50
Grytor överlag är perfekta när du vill äta mer hela baljväxter. De suger åt sig av alla smaker och blir så mumsiga. Ett tips jag ger till alla som vill få in mer hela baljväxter och mindre processade produkter är att köra hälften hälften. Hälften färs och hälften linser eller bönor. Så gjorde jag här med den vackert svarta belugalinsen.