Guldgula kikärtspannkakor med vegetarisk curry
Pannkakorna kan vara lite knepiga att steka innan du fått in tekniken. Det är väldigt bra med en crêpespanna i non-stick utan kant så att de lossnar lätt och kan vändas enkelt. Om du är novis vid spisen kan det vara smart att göra plättar av smeten istället. När jag har surdeg hemma brukar jag lägga ner en rejäl klutt och låta smeten jäsa övertäckt framme ett dygn eller två. Smaken blir fantastisk, och dess- utom blir många näringsämnen mer lättillgängliga.
Ingredienser
4 port
Guldgula kikärtspannkakor
-
2.5 dl kikärtsmjöl
-
4 dl vatten
-
1 tsk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
1 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk kalonji
-
0.5 dl salladslök, finhackad
-
rapsolja att steka i
Kikärtscurry med bönor
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 burk à 400 ml körsbärstomater
-
3 dl grönsaksbuljong
-
150 g gröna bönor
-
2 dl kokosmjölk
-
0.5 dl salladslök, tunt skivad
Servering
-
1 nypa chiliflingor
-
färsk koriander