Indisk burgare med ananasraita
4 portioner
Här kommer en kryddig indisk vegetarisk burgare med en svalkande ananasraita och en krispig löksallad med chili och lime. Så somrigt det bara kan bli!
Ingredienser
4 port
Seekh burgare
-
300 g formbar vegofärs
-
1 st rödlök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk finhackad ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
200 g kokt potatis, mosad
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk chilipulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk salt
Ananasraita
-
2 dl hackad ananas
-
2.5 dl yoghurt
-
0.5 tsk mald spiskummin
-
0.25 tsk chilipulver
-
2 msk finhackad koriander
-
0.5 tsk salt
Löksallad
-
2 st rödlökar, tunt skivade
-
1 msk limesaft
-
1 st grön chili, tunt skivad
-
1 tsk salt
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
1 st salladsblad