
Fotograf: Mattias Kristiansson
Indiska vegetariska bollar i currysås
4 portioner
Kryddiga indiska bollar gjorda på kikärter som får bada i en härlig sås med kokosmjölk. Supergott med kokt ris till.
Ingredienser
4 port
Indiska bollar
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
1 dl ströbröd
-
0.5 dl vatten
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 krm mald kanel
-
1 krm mald kardemumma
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
-
olja att steka i
Currysås
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
olja att steka i
-
2 tsk gul curry
-
2 dl krossade tomater
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 portioner kokt ris
Glutenfritt?
Använd glutenfritt ströbröd.