
Fotograf: Mattias Kristiansson
Janssons frestelse med vegofärs
4 portioner
Janssons frestelse är ju så gott... så gott att jag inte bara vill äta det på julafton. Så jag gjorde en maffig gratäng av den, med en kryddig vegofärs i botten.
Ingredienser
4 port
Färs
-
1 st gul lök, finhackad
-
400 g vegofärs
-
1 msk tomatpuré
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
0.25 tsk mald kryddpeppar
-
0.25 tsk mald kanel
-
salt
-
svartpeppar
Potatislager
-
1 kg mjölig potatis
-
2 st gula lökar, tunt skivade
-
2 msk kapris
-
2.5 dl grädde
-
2 dl mjölk
-
0.5 dl ströbröd
-
25 g smör
-
salt
-
vitpeppar
Glutenfritt?
Använd glutenfritt ströbröd.