
Fotograf: Mattias Kristiansson
Jordärtskockssoppa med eget tunnbröd
4 portioner
En sammetslen vegetarisk soppa med jordärtskocka, vitt vin och grädde. Serveras här med eget tunnbröd med timjan.
Ingredienser
4 port
Jordärtskockssoppa
-
400 g jordärtskockor
-
1 st gul lök
-
olivolja att steka i
-
2.5 dl grädde
-
salt
-
svartpeppar
-
1 tsk lantbuljongpulver
-
1 skvätt vitt vin
-
2 msk rostade pumpakärnor
Tunnbröd med timjan
-
3 dl vetemjöl special
-
1 dl rågsikt
-
0.5 msk bakpulver
-
1 nypa salt
-
0.5 tsk brödkrydda
-
0.5 tsk torkad timjan
-
1 msk rapsolja
-
0.5 msk ljus sirap
-
2 dl mjölk