Jordgubb- och limebollar med mynta
Jag gillar dessa bollar för att de 1) är goda och 2) har en lite somrig känsla. Och det sitter aldrig fel, särskilt inte när en behöver det som mest! Dessa rader skrivs i april när det är snöoväder ute. Du kan ju gissa vad jag mumsar på medan det knappras på tangenterna …
Ingredienser
15 port
-
1 dl frysta jordgubbar (eller färska om det är säsong)
-
3 dl havregryn
-
1 dl riven kokos
-
6 st dadlar
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
10 st myntablad
-
1 knivsudd vaniljpulver
-
1 dl kikärtsmjöl
-
hampafrön, kokos, sesamfrön eller något annat gott att rulla bollarna i
Gör såhär
Receptkreatör
Mellanmålen
I Hanna Olvenmarks senaste bok Mellanmålen – Recept och tips för en enklare vardag (Ordfront) delar Hanna med sig av enkla, klimatsmarta, billiga och hälsosama mellanmål. Tänk bollar, bröd, drycker, bars, nyttiga fikaalternativ, muffins, röror, pizzabullar mm.
Receptkreatör
Mellanmålen
I Hanna Olvenmarks senaste bok Mellanmålen – Recept och tips för en enklare vardag (Ordfront) delar Hanna med sig av enkla, klimatsmarta, billiga och hälsosama mellanmål. Tänk bollar, bröd, drycker, bars, nyttiga fikaalternativ, muffins, röror, pizzabullar mm.