
Fotograf: Karoline Jönsson
Juliga solrosbollar
4 portioner
Nu har det förvisso gått många år sedan jag åt kött, men om jag försöker minnas så är det faktiskt just som dessa solros- bollar smakar som jag minns smaken av köttbullar. Det var också den första rätten på familjens gemensamma jul- och påskbord som helt ersattes av vegovarianten.
Ingredienser
4 port
-
2 msk psylliumhusk
-
1.5 dl vatten
-
2 dl solroskärnor
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 dl ströbröd
-
1 msk tamarisoja
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk vitpeppar
-
1 krm mald kryddpeppar
-
olja till stekning
Gör så här
Receptkreatör

Den goda gröna julen
Den goda gröna julen (Norstedts) är Karoline Jönssons tredje kokbok och en mysig samling helt veganska julrecept. Här finns allt till julbordet, vintermiddagen, gosiga frukostar och glatt julbak.
Receptkreatör

Den goda gröna julen
Den goda gröna julen (Norstedts) är Karoline Jönssons tredje kokbok och en mysig samling helt veganska julrecept. Här finns allt till julbordet, vintermiddagen, gosiga frukostar och glatt julbak.