Kairos röda ros – koshari
Kairo bjuder på en av världens godaste och nyttigaste streetfoodrätter – koshari. Lägg namnet på minnet, för jag är säker på att du kommer att vilja göra den här rätten många gånger när du väl smakat den. Du kan tillaga kosharin i ugnsfasta portionsformar eller i en stor form.
Ingredienser
8 port
Kryddig tomatsås
-
3 st vitlöksklyftor
-
3 msk olivolja
-
1 msk mald spiskummin
-
1 tsk chilipulver
-
2 st kanelstänger
-
1 krm kardemummakärnor
-
1 burk à 400 ml passerade tomater
-
salt
-
svartpeppar
-
1 nypa strösocker
Koshari
-
150 g gröna linser
-
150 g långkornigt ris
-
salt
-
1 tsk mald spiskummin
-
4 st gula lökar
-
1 dl olivolja
-
200 g makaroner
-
1 burk à 400 g kikärter
Gör såhär
Kryddig tomatsås
Koshari
Receptkreatör
Våga vara veggievore
Att bli vego är en kittlande härlig process. För många börjar det som veggivore, dvs att man äter vego mest hela tiden, medan köttet har fått en avlägsen statistroll på tallriken. Till dessa personer är boken “Våga vara Veggivore” av Cecilia Vikbladh perfekt. Boken innehåller mycket vegetariskt och veganskt, inklusive ett enkelt och säkerligen fantastiskt recept på den allt större favoriten bland vegokött: seitan.
Receptkreatör
Våga vara veggievore
Att bli vego är en kittlande härlig process. För många börjar det som veggivore, dvs att man äter vego mest hela tiden, medan köttet har fått en avlägsen statistroll på tallriken. Till dessa personer är boken “Våga vara Veggivore” av Cecilia Vikbladh perfekt. Boken innehåller mycket vegetariskt och veganskt, inklusive ett enkelt och säkerligen fantastiskt recept på den allt större favoriten bland vegokött: seitan.