
Fotograf: Eva Hildén
Kålpudding på en plåt
4 portioner
Jag ääälskar kåldolmar men tycker att de är lite pilliga att göra när suget faller på. Först gick jag över till kålpudding men nu har jag tagit steget över till en ännu smidigare plåträtt. Samma smaker och ingredienser men tillagat på en stor plåt i stället.
Ingredienser
4 port
-
600 g vitkål, strimlad
-
800 g potatis, i bitar
-
2 msk rapsolja
-
1 msk ljus sirap
-
600 g formbar vegofärs
-
2 tsk ljus sojasås
-
2 tsk senap
-
0.25 tsk mald kryddpeppar
-
salt
-
vitpeppar
Brunsås
-
2 msk smör
-
0.5 dl vetemjöl
-
5 dl grädde
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 tsk vinbärsgelé
-
0.5 tsk mörk soja
-
vitpeppar
Servering
-
brunsås
-
lingonsylt
-
pressgurka
-
finhackad persilja