Kardemummagröt, tahiniyoghurt & blodapelsin
Det här är en perfekt februarigröt. Säsongen för blodapelsiner är kort, så passa på när de finns i butik. De passar väldigt bra ihop med kryddig kardemumma och sträv tahini. Min pappa älskar blodapelsin. Han tycker mycket om gröt och provar gärna olika sorter och testar nya recept. Idén till den här boken växte fram när jag nyligen hade börjat äta gröt och ville köpa en kokbok med grötrecept till pappa i julklapp. Men jag hittade ingen, så jag började samla mina egna godaste recept i en anteckning på telefonen som sen blev den här boken!
Ingredienser
4 port
Gröt
-
1 dl rågflingor
-
0.5 tsk kardemummakärnor
-
1.5 dl mjölk
-
1 dl vatten
-
1 krm salt
Tahiniyoghurt
-
0.5 dl yoghurt
-
1 msk tahini
-
1 tsk lönnsirap
Servering
-
blodapelsin, filead i hinnfria klyftor
-
kokoscrumble med sesam
Kokoscrumble med sesam
-
2 dl kokosflingor
-
1 dl orostade sesamfrön
-
2 msk råsocker
-
2 msk vetemjöl
-
2 krm flingsalt
-
3 msk ljus tahini
Gör såhär
Kokoscrumble med sesam
Receptkreatör
Gröt - frukost, savoury & söt
Gröt (Natur & Kultur) är en kokbok som utforskar grötens mångsidighet och dess plats i både traditionell och modern matlagning. Den innehåller både recept till frukost, matiga varianter till lunch och middag samt söta desserter.
Receptkreatör
Gröt - frukost, savoury & söt
Gröt (Natur & Kultur) är en kokbok som utforskar grötens mångsidighet och dess plats i både traditionell och modern matlagning. Den innehåller både recept till frukost, matiga varianter till lunch och middag samt söta desserter.