
Katalaner med smördeg
Ingredienser
10 port
Ingredienser
-
10 ark smördeg
-
150 g mandelmassa
-
50 g rumsvarmt smör
-
1 dl kikärtsspad
-
0.75 dl vetemjöl
-
0.5 tsk bakpulver
-
hallonsylt
-
florsocker
-
vatten
Gör så här
Katalan vs. mazarin
Mazariner känner alla till. Katalaner är deras kusin som egentligen görs på just smördeg, men allt som oftast görs på mördeg på konditorierna. Den andra skillnaden är att katalaner har sylt. Vissa har det bara under glasyren, andra även i själva kakan. Jag gillar både och!
Receptkreatör
Katalan vs. mazarin
Mazariner känner alla till. Katalaner är deras kusin som egentligen görs på just smördeg, men allt som oftast görs på mördeg på konditorierna. Den andra skillnaden är att katalaner har sylt. Vissa har det bara under glasyren, andra även i själva kakan. Jag gillar både och!