
Fotograf: Mattias Kristiansson
Keema paratha – indiska bröd fylld med kryddig färs
7 portioner
Paratha är indiska bröd som kan fyllas med allt möjligt. Här är de fyllda med en kryddig färs. Supergott som enkel lunch eller lyxig frukost.
Ingredienser
7 port
Färs
-
2 msk neutral olja
-
400 g vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, rivna
-
2 msk riven ingefära
-
4 st gröna chili, finhackade
-
2 tsk mald spiskummin
-
1 tsk chilipulver
-
0.5 tsk mald koriander
-
0.5 tsk garam masala
-
1 tsk salt
-
0.5 dl finhackad koriander
Deg
-
8 dl chapatimjöl, rågsikt eller fullkornsvetemjöl
-
4.5 dl vatten
-
2 tsk neutral olja
-
1 tsk salt
Servering
-
yoghurt
-
indiska pickles